week 3

 teef 1
teef 1
teef 2
teef 2
teef 3
teef 3
teef 4
teef 4
teef 5
teef 5
teef 6
teef 6
teef 7
teef 7
teef 8
teef 8
reu 1
reu 1
reu 2
reu 2
reu 3
reu 3

Ik vond dat de pups zich deze week erg snel ontwikkelden. Ze zijn allemaal weer goed gegroeid natuurlijk.

Raisa-wekelijks-gewichten-van-de-pups 

Ook zijn alle oortjes opengegaan. Ze vinden het blijkbaar erg leuk om elkaar te roepen, want af en toe lijkt het hier wel een volière, zoveel verschillende geluiden dat de pups met elkaar kunnen produceren. Bij sommige komt er een eerste voorzichtig blafje uit en anderen doen wedstrijdje wie het hardste kan piepen.

Ook beginnen ze hun eerste stapjes te zetten. Dit gaat echt met vallen en opstaan gepaard. Ze lopen 3 stappen en zijn dan kennelijk vergeten hoe het ook alweer moest en dus vallen ze weer om. Ze proberen het dan een keer of 3 en dan is blijkbaar de energie alweer verbruikt en slapen ze verder waar ze omgevallen zijn.

Ik heb ook hun leefwereld vergroot door een ren om de kist heen te zetten, maar hier hebben ze nog niet echt behoefte aan.

Kist met ren
Kist met ren

Deze week hadden we ook een prachtige dag boven de 20 gr. Celsius en zijn de pups dus voor het eerst naar buiten geweest. Dit was wel heel ver buiten hun comfortabele kist en ren, dat ze een herrie van jewelste maakten. Maar goed, aan alle nieuwe dingen moeten ze wennen. We zijn dan ook niet zo heel lang buiten gebleven.

Voor het eerst buiten
Voor het eerst buiten