Dekking & Echo

Dekking

Op 18 maart ontdekte ik dat Raisa loops was geworden. Ze houdt zichzelf enorm goed schoon en ik twijfelde al een beetje of dit wel de eerste dag was. Maar geen probleem, we kunnen bij de dierenarts het progesteron laten bepalen, om zo tot het juiste tijdstip van dekken te komen. Helaas zijn de dierenartsen in de maand maart alleen maar toegankelijk voor spoed, dit ivm het Corona-virus. Kijkend naar Raisa haar gedrag, heb ik besloten om op 26 maart voor het eerst op bezoek te gaan bij de reu. We zouden wel zien hoe het zou lopen. Tot onze verbazing bleek het toch het juiste tijdstip en er volgde al snel een succesvolle dekking. Op zaterdag 28 maart hebben we nogmaals een bezoek aan de reu gebracht en dit was zo mogelijk een nog succesvollere dekking.

Uitgaande van de eerste dekking, is Raisa op 28 mei uitgerekend. Dit nest gaat de naam Calypso krijgen. Zij was de dochter van Atlas en zit gevangen op het mythisch eiland Ogygia.

Echo

Op 25 april was het dan eindelijk zo ver, wij mochten naar de dierenarts om een echo te laten maken. Dat ze drachtig was, was mij al wel duidelijk. Vanaf dat ze goeie 3 weken drachtig was, vertoonde Raisa tekenen van misselijkheid en die houden nu al een week aan. Ze eet momenteel erg slecht en is dan ook nog geen grammetje gegroeid. Vol goede moed zijn we vanmorgen naar de dierenarts gegaan en die bevestigde inderdaad mijn vermoedens, er zijn 7 pups gezien.

Echo 25 april 2020